Kalkning

Kalkning af husets facade

Kalkning er en gammel og meget holdbar metode til at beskytte og bevare facader. Det er en proces, hvor man påfører en blanding af kalk, vand og sand på facaden, og på den måde skaber et beskyttende lag, der holder i mange år. Kalkning er yderst holdbart og nemt at vedligeholde, og det giver facaden et smukt, mat look.

Der er mange grunde til at vælge kalkning til sin facaderenovering.  Kalkning er yderst holdbart og nemt at vedligeholde, så du kan være sikker på, at facaden ser pæn ud i mange år frem. Derudover er kalkning også meget miljøvenligt, da det er et naturligt materiale, der ikke skader miljøet.

Kalkning af din facade har flere fordele. Det er et naturprodukt som er en relativ billig løsning, og så har det en lang og god holdbarhed. Det er derfor også en meget populær løsning når facaden skal renoveres. 

For- og efterbehandling

Hos murermester Joakim Bødker sørger vi selvfølgelig for korrekt forbehandling og efterbehandling, så der opnås et flot og tilfredsstillinede resultat. Man kalker typisk forår og efterår, hvor temperaturerne ikke er for høje, og luftfugtigheden typisk ligger mellem 65-75%. Det ideelle kalkvejr er en gråvejrsdag med en temperatur mellem 5 og 20 grader. 

Der er stor forskel på kvaliteten af kalk. Hos murermester Joakim Bødker bruger vi naturligvis godkendte produkter der ligeledes er i høj kvalitet og de bedst anbefalede på markedet. 

Processen for kalkning af facaden foregår som følgende: 
  • Klargøring af facaden: Facaden skal renses for snavs og løs kalk.
  • Forvandling af facaden: Facaden gøres let fugtig, for derefter at være klar til kalkning. 
  • Selve kalkningen: Kalkningen påstryges i tynde lag.
  • Forsegling med kalkvand: Efter et døgns tid skal overfladen sprayes med kalkvand. 

Hvad enten det drejer sig om vedligeholdelsesarbejde eller kalkning af nypudsede facader, er du meget velkommen til at kontakte os for et uforpligtende tilbud. 

Ønsker du at blive kontaktet?

Hør mere om om mulighederne sammen med os ved at udfylde formularen. Så tager vi fat i dig indenfor 48 timer. Du kan også ringe på tlf. 5120 0657 eller skrive til os på mail@murer-joakimbodker.dk.

Tidligere projekter